Watching Wayang

Standar

Pagelaran wayang kulit iku kanggone masyarakat Jawa mujudake budaya tinggalane leluhur kang adiluhung lan wis ana wiwit jaman mbiyen. Merga kahanane wayang kulit kang pancen mujudake sawijining kesenian khas sawijining bangsa utawa masyarakat, kang pancen mujudake waris budaya turun-tumurun. Bebadan ndonya kang ngurusi kabudayan, UNESCO durung suwe iki netepake kesenian wayang dadi budaya warisan leluhur masyarakat Indonesia kang kudu dilestarekake. (kapethik saka Remen Basa Jawi SD/MI Kelas 4, Penerbit Erlangga, Halaman 20)

Iklan

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

w

Connecting to %s